Sök i bloggen

Rss | Inlägg

Rss | Kommentarer

Logga in

 

Såhär lyckas du med webbcopy och text för webben! DEL 2.

12 juni 2008

Se även såhär lyckas du med webbcopy DEL 1.


Det finns många tips och tricks att ta till när man skriver webbcopy. Håll dig till ämnet. Om du har en sida om begagnade bilar, så prata bara om det och sådant som hör till.


Webbcopy handlar om att välja ett relevant ämne.

Om du har en blogg om försäkringar, så välj exempel om bilförsäkringar, sjukförsäkringar, tilläggsförsäkringar eller reseförsäkringar. Välj något som är relevant för dig att skriva om. Om du behöver berätta någonting, eller förklara någonting genom att använda dig av en liknelse eller ett exempel. Använd inte ett exempel som inte har något med din sida att göra. Välj istället ett exempel som är relevant för dig. Det gäller att vara smart och tänka på dessa bitar om du verkligen vill lyckas med webbcopy och copywriting.


Läs om webbcopy del 3.


Andra intressanta bloggar om: , , , , , , ,


Taggar: , , , , , , ,

Såhär lyckas du med webbcopy och text för webben! DEL 1.

11 juni 2008

För det första måste man inse att webbcopy kan innebära att man får kompromissa en del med texten. Man behöver till exempel bättra på densiteten för nyckelorden. Nyckelorden är de orden som den aktuella sidan handlar om. Om du skriver ett blogginlägg om stilguider, så måste ordet ”stilguide” förekomma i texten – flera gånger.
I det här fallet skriver jag ett inlägg om webbcopy och hur man lyckas med webbcopy, så här är det viktigt att just det ordet förekommer ofta i texten. På så sätt tycker sökmotorerna att det här blogginlägget är relevant för ordet webbcopy.


Men glöm inte bort att det trots allt är människor som ska läsa din text. En webbplats som bara rabblar upp vissa ord funkar inte alls. Dessutom är sökmotorerna duktiga på att läsa av sidan som spam.


Så kom ihåg, skriv text med bra flyt i. Ett sätt att lyckas är att först skriva en helt vanlig copywriting-text. När du sedan går igenom texten kan du lägga till dina nyckelord på rätt ställen. Det är ett bra sätt att sökmotoroptimera sin text.


Se även; Såhär lyckas du med webbcopy del 2.


Lycka till.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , ,