Sök i bloggen

Rss | Inlägg

Rss | Kommentarer

Logga in

 

Nya webbläsaren Google Chrome och Google…

5 oktober 2008

Tidigare har jag skrivit lite om fördelarna och nackdelarna med Internet Explorer 8 som på allvar tar upp kampen med FireFox 3. Nu tänkte jag fortsätta på det spåret och lämna ett litet snabbreferat av Google Chrome.Banbrytande?

Lite banbrytande är den nog allt. De är inte direkt dumma, utvecklarna på Google. Chrome är en smart webbläsare som i många avseenden lyckas med det där lilla extra. Med små och smarta funktioner lyckas den underlätta flertalet moment – iallafall för mig. Den sparar mig helt enkelt tid.


En av dessa småfunktioner är adressfältet som visar föreslagna sökord samtidigt som man skriver. En annan smart detalj är startsidan som visar thumbnails av de mest besökta sidorna. Smart tycker jag!


Dock bör du vara medveten om vissa saker. När du använder Chrome har Google rättigheter att skicka iväg all information om dig till sina partners. Information om hur du surfar, vad du handlar och vad du gillar. Kort och gott hur du beter dig på nätet.


Tyvärr slukar Google Chrome mycket minne.

Men den största nackdelen är ändå minnesdelen. Trots att Crome är hyfsat ”snabb” i uppstart så slukar den orimligt mycket minne. Men även här har de varit smarta. Varje flik har nämligen sin egna process i aktivitetshanteraren. Det innebär att du enkelt kan se vilken sida som slukar mest minne. Oerhört smart måste jag säga.
Betyg 3 av 5. =)


Läs vidare:


1. Ladda ner Google Chrome här.
2. Kort information om Chrome.


Andra intressanta bloggar om: , , ,


Taggar: , , ,

Nya webbläsaren Internet Explorer 8 tar upp kampen med Firefox 3.

3 september 2008

En ny häftig funktion med Microsofts nya webbläsare Internet Explorer 8 är att du via en inställning kan göra dig helt anonym. Något som inte direkt annonsaktörerna gillar. Det innebär nämligen att de inte har någon information om vem du är. De vet bara att en person besöker en webbplats, men de har ingen aning om personens ålder, intressen och köpvanor. Detta innebär bland annat att de får svårare att leverera träffsäkra annonser till oss användare.


En fördel med funktionen är att du kan surfa helt anonymt. Ingen vet någonting om vem du är, vilket givetvis kan ses som en fördel ur integritetssynpunkt.


Internet Explorer 8 klarar Acid 2.

Internet Explorer 8 har klarat Acid2, som är ett komplext renderingstest utvecklat för att pröva webbläsares förmåga att rendera webbsidor enligt HTML- och CSS-specifikationerna. Eftersom Internet Explorer klarade Acid2-testet menar Microsoft att den kommande versionen av webbläsaren följer vedertagna webbstandarder. För tillfället är det bara Mac OS X-webbläsarna OmniWeb och Safari, den norska webbläsaren Opera samt testversionerna av Firefox 3 som har klarat testet.


Jag tror det här kan bli riktigt bra!


Även Google har lanserat en egen webbläsare, givetvis för att försöka konkurrera med Internet Explorer 8 och FireFox 3.


Läs mer om nyheten på IDG och DN.


Andra intressanta bloggar om: , , , , , , ,


Taggar: , , , , , , ,