Sök i bloggen

Rss | Inlägg

Rss | Kommentarer

Logga in

 

Såhär lyckas du med webbcopy och text för webben! DEL 1.

11 juni 2008

För det första måste man inse att webbcopy kan innebära att man får kompromissa en del med texten. Man behöver till exempel bättra på densiteten för nyckelorden. Nyckelorden är de orden som den aktuella sidan handlar om. Om du skriver ett blogginlägg om stilguider, så måste ordet ”stilguide” förekomma i texten – flera gånger.
I det här fallet skriver jag ett inlägg om webbcopy och hur man lyckas med webbcopy, så här är det viktigt att just det ordet förekommer ofta i texten. På så sätt tycker sökmotorerna att det här blogginlägget är relevant för ordet webbcopy.


Men glöm inte bort att det trots allt är människor som ska läsa din text. En webbplats som bara rabblar upp vissa ord funkar inte alls. Dessutom är sökmotorerna duktiga på att läsa av sidan som spam.


Så kom ihåg, skriv text med bra flyt i. Ett sätt att lyckas är att först skriva en helt vanlig copywriting-text. När du sedan går igenom texten kan du lägga till dina nyckelord på rätt ställen. Det är ett bra sätt att sökmotoroptimera sin text.


Se även; Såhär lyckas du med webbcopy del 2.


Lycka till.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ny stilguide åt Fribo Rehabilitering.

3 december 2007

Fribo Rehabilitering är ett stöd- och träningsboende med en individuellt anpassad insatsnivå. Den högsta nivån tangerar institutioners arbetssätt och den lägsta motsvarar en traditionell stödboende-modell.


En ny stilguide och en ny webbplats åt Fribo Rehabilitering. Sidan producerades av Lejout Design i samarbete med Mediastorm.


Det här är ett exempel på hur en stilguide kan se ut. Bilden visar Lejout Designs grafiska stilguide.


Lejout Design stilguide


Besök Fribo Rehabiliterings nya webbplats. Enkel och självklar design med ett tydligt budskap.


Fribo Rehabilitering i Jönköping.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , ,


Taggar: , , , , ,